Værd at vide om flag og flagregler

Et flag skal ses – ikke høres
Slå linen 2-3 gange og flagstangen, når der flages så undgår både du og naboer generende støj.

Flagning med Dannebrog 
Der er en række flagdage i Danmark, hvor der flages med Dannebrog. Vi har lavet en oversigt over flagdage. Derudover kan der flages til festlige lejligheder som fødselsdage, bryllupper osv. 

Vigtigste flagregler 
Flaget hejses tidligst kl. 8.00 og hales ned senest ved solnedgang. 
På dage hvor solen står op efter kl. 8.00, hejses flaget først ved solopgang. 

Flagning på halv stang
På visse mindedage og i anledning af dødsfald flages der på halv stang. Flaget hejses først til tops og forbliver oppe nogle sekunder. Derefter sættes det på halv, dvs. nedhales så langt, at flagets underkant befinder sig ud for midten af flagstangen.
Når flaget skal hales ned, hejses det først til tops og forbliver oppe nogle sekunder, hvorefter nedhalingen finder sted. På bisættelsesdagen flages på halv, indtil bisættelsen har fundet sted. Derefter hejses flaget på hel, hvor det forbliver indtil solnedgang.

Flagning med vimpel og stander 
Vimpel må man flage med både dag og nat – og af samme grund skal den være af godt, stærkt materiale. Ud over at det ser pænt ud, giver vimpelen også et vink om vindretning og vindstyrke.

Andre nationers flag
På flagstænger i Danmark må der flages med Dannebrog og der må kun flages med andre nationalflag såfremt man har opnået tilladelse hertil. Tilladelsen udstedes af den lokale politimester. Der må altid kun anvendes ét flag pr. flagstang.
Såfremt der flages med flere nationers flag skal Dannebrog have den fornemste placering, dog er det tilladt at hejse de andre nordiske flag uden samtidig at flage med Dannebrog.

J.O. Flagstænger ApS

Voldbjergvej 16, 2. sal, tv.
8240 Risskov
Danmark

Hvad kan vi hjælpe med?

14 + 5 =

Copyright © 2021 J.O. Flagstænger ApS - Designet af SEOhaj